TEKAN 'SIGN IN' TARRA!! TQ SO MUCH!

Monday, July 23, 2012

AYUH KE SINI KAWAN-KAWAN...i Sendiri Bermarathon Nak Kumpul Soalan Kuiz ''Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :D'


Assalammualaikum... Ayuh! kita sama-sama bermarathon bersama :D

Kepada yang baru nak join Kuiz Soalan Terkumpul silalah lakukan :

5 SYARAT WAJIB DI BAWAH INI YA :)

STEP 1

Setiap kali anda mahu turut serta.. sila tags GAMBAR DI BAWAH ITU dan paparkan di WALL BLOGS anda di setiap N3 yang ingin anda masukkan N3 berkaitan dengan kuiz ini : 


STEP 2

 YANG WAJIB ANDA LAKUKAN IALAH :

JOIN KE 5-5 BLOGS SHAHRIAH  DI BAWAH INI :

  1. BLOGS PENULISAN
  2. BLOGS MASAKAN
  3. BLOGS CUTI DAN MAKAN SAKAN
  4. BLOGS KENANGAN KISAH KINI DAN DULU
  5. BLOGS SEKADAR HOBI

STEP 3

SILA LINK KAN KE 5-5 BLOGS DI ATAS ITU DI TEPI BLOGS ANDA

*kerana masih ada yang tak lakukan seperti itu, SILA jengah blogs kengkawan yang telah menyertai sebagai contoh bagaimana mereka LINK kan ke 5-5 BLOGS di atas itu*

STEP 4

JOIN/ 'LIKE' FAN PAGE SHAHRIAH ABDULLAH


*DAN masih ada lagi yang turut serta tidak 'LIKE lagi, sekarang aje 'LIKE' sok dah habis kuiz tak nak 'LIKE' pun tak pe.. tak pe.. i tak marah pun :D'

STEP 5


KUMPUL KE SEMUA SOALAN KUIZ sehingga TARIKH ~TAMAT~

*5 LANGKAH WAJIB UNTUK DI PENUHI SEBELUM MENYERTAI KUIZ SOALAN TERKUMPUL*

Baca betul-betul syarat di atas dan sekiranya anda telah MEMENUHI SYARAT.. apa tunggu lagi!!

JOM! SAMA-SAMA KITA BERMARATHON!! :)

______________________________________

SENARAI PESERTA YANG MENYERTAI SETAKAT INI 23hb Julai 2012

  1. http://asyifamustaffa.blogspot.com/
  2. http://qasehququinnie.blogspot.com
  3. http://hanasafirahidayah.blogspot.com/
  4. http://dapurcikwan.blogspot.com/
  5. http://salamisimon1.blogspot.com/
  6. http://zila4ever.blogspot.com/
  7. http:/ rziehany.blogspot.com
  8. http://salmikhairil.blogspot.com
  9. http://azillakhalison.blogspot.com/
  10. http://galeriduniaku.blogspot.com
  11. http://shimasall.blogspot.com/
  12. http://jemariasmara.blogspot.com
  13. http://branipunyabudak.blogspot.com
  14. http://whymore.blogspot.com
  15. http://chocoani.blogspot.com
  16. http://rosrikitchen.blogspot.com
  17. http://sariyusa.blogspot.com


*PENYUMBANG TRAFIK TERTINGGI ADALAH KEUTAMAAN UNTUK PEMENANG, SELAIN MENJAWAB DENGAN BETUL, SOALAN KUIZ TERKUMPUL*
______________________________________________________

TIPS UNTUK MUDAH IKUTI SETIAP SOALAN KUIZ :D

  1. Bila dah follow ke 5-5 Blogs yang di atas tu, selepas dah linkkan kat tepi blogs anda semua... dah mudah nak monitor dari blogs you all. Bila ada N3 baru masuk aje, you all tinggal terjah dan baca tiap N3. Itu pasallah kena linkkan ke 5-5 blogs di atas tu.. :) untuk memudahkan you all semua bermarathon,   untuk tempoh sekarang aje link 5 blogs tu akan memenuhi kat tepi tu.. lepas tu.. dah boleh remove :D
  2. Tiap N3 yang i masukkan semestinya akan ada soalan kuiz di situ. Kalau soalan tidak keluar di N3 itu semestinya soalan kuiz ada di mana-mana.. kata marahon :D So nak kena alert sentiasa dan bermarathon ler yaa :D
  3. Boleh juga rujuk pada blogs kengkawan yang di atas itu.. ada sesetengah peserta kerja baik punyer.. siap UPDATE DAN BUAT FOLDER KHAS UNTUK setiap TAGS SOALAN yang keluar, demi memudahkan kerja mereka. Syabas! i ucapkan kat semua ler ni :D
  4. Kalau you all baca betul-betul dan ikut SYARAT DAN TERMA di atas.. Insya~ALLAH segalanya KACANG! :)
  5. Setiap N3 baru i akan sentiasa UPDATE di FAN PAGE i.. sebab itu ianya termasuk di dalam TERMA DAN SYARAT.. untuk memudahkan you all juga sebenarnya tu ya.. :D
  6. Tak caya?? cecuba cecuba.. :)

______________________________________________________

***
SOALAN KUIZ TERKUMPUL SETAKAT INI :

*di bawah ini i sertakan *BEBERAPA*  LINK kepada tiap SOALAN tu yaa.. dan untuk MEMUDAHKAN LAGI untuk you all yang baru NAK TURUT SERTA dan JOIN, kerana SELEPAS INI..kena ler cari sendiri yaa.. kalau tak.. tak namanya KUIZ TERKUMPUL*


BERSEDIA???













Dan selebihnya silalah bermaraton ya... demi menghormati kengkawan yang telah bersusah payah mencari, terkejar sana dan sini... :)

SOALAN KUIZ KE~6


SOALAN KUIZ KE~7 


SOALAN KUIZ KE~8


SOALAN KUIZ KE~9


SOALAN KUIZ KE~10


SOALAN KUIZ KE~11


SOALAN KUIZ KE~12


SOALAN KUIZ KE~13


SOALAN KUIZ KE~14


SOALAN KUIZ KE~15


SOALAN KUIZ KE~16



SOALAN KUIZ KE~17


SOALAN KUIZ KE~18



Tu dia.. mula-mula sahaja susah... dah tahu macam mana nak marathon ke sana dan ke mari tu haa.. nanti rasa macam yek... eleeee... mudah ler sesangat! :)

Siang bekerja.. tak pe malam pun sempat untuk mengais mencari soalan dan jawapan... pusing-pusing.. ehhh cuma kat 5 BLOGS yang i SYARAT kan tu aje.. setakat ini tak ada terkeluar atau i ada tambah lagi 1 blogs dah jadi 6 BLOGS! tolongglah yang ada tu pun tak termarathon dah yang aii... :))

______________________________________________________

HADIAH TERKUMPUL... ;)

setakat ini baru ini sahaja yang ku masukkan HADIAH tu yaa.. tunggu lagi.. lepas ni you all akan PENGSAN!!! depan PC, masa tu rasa BERBALOI atau TIDAK penat lelah you all bermarahon tu... hah... kena bersabar ler dulu yaa.. i masukkan dulu hadiah terkumpul yang ada setakat ini.. SOON lagi meleTOP!

Percayalahhhh.. <sila nyanyi lagu Dato Siti Nurhaliza ;))



Nampak tak gambar di atas tu?

Tu dia... sesiapa sahaja yang turut serta akan mendapat sekeping Book Mark Ice~Cream & Lolipop

*setiap penyertaan 1 keping seorang*

Yang penting kengkawan yang ingin Join kuiz mudah yang SEDANG berlangsung biar ramai TERUJA dan TERBAKOR-BAKOR nak turut serta kuiz mudah yang sedang HANGAT BERLANGSUNG!

*Hadiah akan sentiasa di UPDATE sentiasa DI SINI setiap MASA*

Sebelum nak join tu kenalah penuhi dulu...



 Lagi Hadiah Kuiz! Kasi Bakar Lagi! Jom! Join Kuiz!




Hadiah Utama :

6 buah Novel Karya Shahriah Abdullah

dan 

sebuah Buku Resipi Sajian Istimewa Shahriah Abdullah

NILAI KESELURUHAN : RM141.40


*HADIAH UTAMA SETAKAT INI*


1 PASANG Kain Sutera India Asli dan bukan dari Jalan Masjid India, tetapi di terbangkan khas dari India. Berkualiti tinggi. :-D

Panjang 6 meter dan lebar 1.5 meter :-D

Sangat cantik dan berlip-lap :-D

Warna light blue + light purple *hentah tak tahu nak ku terangkan* 

Berenda dan bersulam di kakinya :-D

Harga memang meleTOP!

i tak jual okeh.. :-D

PERCUMA! untuk siapa?

dan ini BUKAN.. HADIAH UTAMA...




1 Alat pemisah telur kuning :D


6 pasang Chopstic  Ceramic Antik Dari China (1 set)


Mugs Paling Eksklusif!!!!

Tiada jual di kedai atau pun di mana jua... :D

Hanya peserta MasterChef Musim Pertama sahaja yang dapat!

Dan kini i dengan IKHLAS hati ingin menyerahkan MUGS AZIMAT ini kepada yang BERTUAH...

JUGA INI BUKAN HADIAH UTAMA :D


4 keping kebaya :)) Fridge Magnet Dari Negeri Melaka!
so penggemar dan yang mana fanatik pengumpul Fridge Magnet apa tunggu lagi!! *terhad seorang dapat satu aje kebaya okeh :))*


2 batang lipstick ESTEE LAUDER LIMITED EDITIONS

Asli dan bukan tiruan, hadiah dari seorang teman karib yang baru pulang dari PARIS,

dan hadiahkan satu set make-up ESTEE LAUDER pada i..

dan sekarang 2 batang lipsticks ESTEE LAUDER LIMITED EDITIONS

~exocotic orchid
~barely nude CREME

bakal menjadi MILIK ANDA!!!!
*sorang sebatang :D*


Sebuah mangkuk ceramic bertutup antik dari China... mangkuk kesayangan i ni.. tak pe.. ikhlas ingin ku serahkan buat yang bertuah.. :)


Sebuah Wood Frame size XXL


Tabung Post Office England *plastic*


Bangle Bertatahkan Permata *tiruan*


2 naskah novel karya Shahriah Abdullah SECALIT SAYANG 



SEBUAH tabung kaca.. LADY BIRD AWW :D


2 naskah novel karya Shahriah Abdullah SETITIS KASIH 




2 keping fridge magnet GENTING HIGHLANDS


TERBARU DAN SEDANG PANAS! DI PASARAN!!!

2 naskah novel karya Shahriah Abdullah KERANA SEBIJI EPAL





2 naskah novel karya Shahriah Abdullah
 SERIBU RINDU UNTUKMU

antara novel yang meleTOP!




Ya dan banyak lagi hadiah bakal anda miliki... tungguu :D


WAHH.. setakat ini itu dulu yaa.. akan sentiasa ku UPDATE kan hadiah yang semakin GEMPAK!!!


APA TUNGGU LAGI!!

JOM! JOIN!!


Dan ada lagi banyak hadiah yang bakal ku paparkan.. :)

______________________________________________________

SEBARANG SOALAN SILA TURUNKAN DI SINI :)

Assalammualaikum..

TATA!!

24 comments:

  1. Assalam Sha.
    I paling suka hadiah novel tu....moga ada rezeki.

    ReplyDelete
  2. W'salam Kak Norzie.. Insya~ALLAH kak kalau rezeki akak tak akan ke mana.. akak suka yang mana? wahh tanya dulu ni heheee

    ReplyDelete
  3. Ehhh...dah tanya suka yang mane ni.Seribu rindu untukmu akak dah ada,yang lain belum beli lagi.Kalau ada rezeki dpt free lg suka.hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam k.Sha...
    minat tang fm kebaya nona tu..hehe...tp kalau dpt novel tu...lagi la best !

    ReplyDelete
  5. Wah,, hari tu masuk MPH...dah nampak 'Kerana Sebiji Epal' tu, tapi tak mau beli, kot-kot ter rezeki dapat dari sini kan..heeee

    ReplyDelete
  6. tak sabor tunggu hadiah utama..kak kasi tunjuklah, biar kita orang lagi terbakor dan berebut untuk mendapatkan hadiah utama tu

    ReplyDelete
  7. saya dah terer kak bermarathon..haha gigieh betol bermarathon pegi dekat 5 5 blog akak..ahhaa..
    saya nak semua..(TAMAK GILE) haha...

    ReplyDelete
  8. hahaha..kak sha...tukang kuarkan kuiz pun sama2 marathon kumpul balik soalan ye..hahahah..itu yg saya buat sticky entry tu...update kat situ je soalan2 akak..biar senang nak double check balik jawapan esok...jawapan tiap2 hari dah siap update kat draft...ngeee...esok2 senang je...udah yo yo ooo join ni.....jangan nanti ada jawapan yg salah sudah ler....hahhahaha

    ReplyDelete
  9. http://azillakhalison.blogspot.com/2012/07/toinggg-toinggg-lebih-ramai-lebih.html

    ReplyDelete
  10. tinggal link kat sni ke?

    http://www.syuhadasalleh.my/2012/07/kuiz-terkumpul-oleh-shahriahnovelis.html

    ReplyDelete
  11. http://faralalalala.blogspot.com/2012/07/mari-kita-bermarathon-d.html

    Fara join :))

    ReplyDelete
  12. saalm..akak, syu dah linkkan blog akak..ada kat bloglist best tu ye..

    ReplyDelete
  13. another entry mengenai kuiz..hehe..

    http://www.syuhadasalleh.my/2012/07/salam_25.html

    tQ

    ReplyDelete
  14. SALAM , send link entry kat sini ke ? kiera nak join kuiz ohsem nhe :D

    nhe entry kiera : http://dewqracintakita.blogspot.com/2012/07/mari-bermarathon-bersama-peserta.html

    ReplyDelete
  15. TIERA NAK JOIN....SEMPAT LAGI KE...SYARAT2 DAH IKUT..AKAK TOLONG SEMAK YE...KALAU ADE YANG SILAP MSJ DI FB: Athirah Mu'as

    http://kisahamrara.blogspot.com/2012/07/bermarathon-nak-kumpul-soalan-kuiz.html

    ReplyDelete
  16. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/07/jom-sama-sama-kita-bermarathon.html

    sy join... :) jenuh nak bermarathon nati :)

    ReplyDelete
  17. salam , kiera rasa kiera dah send link entry tu kat kak sha . nape takde ? :'( kak sha buang ke ?
    kiera anta balik yea :)

    nhe link dea : http://dewqracintakita.blogspot.com/2012/07/mari-bermarathon-bersama-peserta.html

    ReplyDelete
  18. berapa banyak kuiz yea kak sha ?

    ReplyDelete
  19. Nak join. tapi sempat lagi ke ? nanti saya bgi link. :)

    ReplyDelete
  20. Akak, saya nak join. sempat lagi kan ? tapi satu seja syarat yang saya xdapat nak buat. syarat ke-3, sebab saya guna blogskin, saya dah cari tuto nya, tapi xjumpa pulok. acano tu ?

    http://supermanpunya.blogspot.com/2012/07/mari-bermarathon-bersama-peserta.html

    ReplyDelete
  21. kak sha ni link su..
    harap-harap masih diterima lagi yer ;)
    join last minute ni sbb baru jumpa...n then kene marathon pulok..huhu

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/07/lebih-ramai-lebih-meriah-dunia-blogging.html

    ReplyDelete
  22. special entry ..jom tengok..hehe

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/07/peserta-masterchef-follow-QR.html

    ReplyDelete
  23. Harap saya masih diterima.

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/07/lebih-ramai-lebih-meriah-dunia-blogging.html

    ReplyDelete